Közélet

SZDSZ: Gyurcsány Ferenc felelőtlen

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) közleményében leszögezte, nem a kormány adócsökkentési programja felelőtlen, hanem Gyurcsány Ferenc ígéretei.

Aki ma Magyarországon radikális adócsökkentést ígér, az felelőtlen, és ha tudja is, mit beszél, akkor hazudik - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége csúcstalálkozóján.

Az SZDSZ szerint felelőtlen az a politikus, aki fedezet nélkül ígér adócsökkentést. Az a politikus nem tudja, miről beszél, aki évi 300 milliárdos bevételt vár kizárólag a gazdaság fehéredéséből – úgy, hogy egy héttel később maga ismeri el: ebből jövőre 80 milliárd forint bevételt várnak. A liberálisok szerint abszurd, hogy éppen Gyurcsány Ferenc akar véget vetni az adópopulizmusnak, akinek Megegyezés című írása másról sem szól, mint populista és megalapozatlan ígéretekről.
 
Minden gazdasági szakértő egyetért abban, hogy Magyarországnak adó- és kiadáscsökkentésre van szüksége. Ez az SZDSZ programja, és a liberálisok csak ilyen programot hajlandóak támogatni. Az adócsökkentés gátja nem az, hogy ez ma Magyarországon nem reális, hanem az, hogy a kormányfő megalapozatlan és gazdasági fordulat elérésére teljesen alkalmatlan javaslatokat tesz az ügyben.

Gyurcsány adócsökkentés SZDSZ felelőtlen
Kapcsolódó cikkek