Közélet

Az MSZP elnöksége "döbbenettel értesült a terrortámadásról"

Az MSZP országos elnöksége felszólította valamennyi parlamenti pártot, hogy a lehető leghatározottabban ítéljék el a párt újpesti irodája elleni kézigránátos támadást.

A Magyar Szocialista Párt elnöksége "döbbenettel értesült arról a terrortámadásról", amelyet a MSZP újpesti irodájánál követtek el. "Nem tudjuk, kik követték el ezt a terrortámadást, de tudjuk, kik voltak a felbujtóik. Mindenki, aki nem meggyőzendő ellenfelet, hanem legyőzendő ellenséget lát a másik oldalon.

Aki halállal fenyegeti meg a vele szemben állókat. Aki kővel dobálja meg azokat, akik másként élnek, mint ő. Aki magunkfajtára és magukfajtára osztja az embereket. Aki megvonja mástól a nemzethez tartozás jogát. Aki fekete egyenruhában az utcára vonul, hogy megfélemlítsen másokat" - áll az MSZP országos elnökségének közleményében, amelyet a Hírszerző idéz.

"Azok, akik gránátot dobnak egy pártirodára, a megsemmisítés és a megfélemlítés szándékával teszik ezt. Azok, akik most gránátot dobtak az MSZP pártirodájára, a közelgő nemzeti ünnepre hivatkozva fenyegetnek. Az előző évek szomorú tapasztalatai azt mutatják, hogy minden alkalommal, amikor méltósággal kellene emlékeznünk a múltra, a szélsőségesek újabb és újabb támadást intéznek az ország nyugalma és a köztársaság biztonsága ellen" - írják.

"Minden demokratának van dolga abban, hogy még idejében megállítsuk őket. Ezért felszólítjuk valamennyi parlamenti pártot, hogy a lehető leghatározottabban ítélje el a mostani támadást, és határolódjanak el minden, a köztársaság rendjét és az ország biztonságát fenyegető szélsőséges szervezettől és törekvéseiktől" - zárul a közlemény.

elnökség MSZP pár bomba nemzet iroda
Kapcsolódó cikkek