Közélet

Fidesz: Az ökoprogram átverés, kiszolgáltatottá teszi a panellakásban élőket

A Fidesz szerint az ökoprogram a jelenleginél is kiszolgáltatottabbá teszi azokat a panellakásban élőket, akik belépnek, konzerválva a jelenlegi rossz állapotokat.

A Fidesz párt lakótelepi munkacsoportjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten arról is beszélt, hogy ez a kezdeményezés nagy "átverés". A Fidesz szerint az, hogy tízéves hűségnyilatkozatot kell tenniük azoknak, akik beszállnak az ökoprogramba, kiszolgáltatottá teszi az érintetteket, és a jelenlegi rossz állapotokat konzerválja - vélekedett László Tamás.

Mint mondta, azoknak a kiszolgáltatottsága, akik beszállnak ebbe a programba, azért is növekedni fog, mert tíz évig nem tudnak más programokban részt venni – tudósít a ma.hu az MTI nyomán.

A tízéves hűségnyilatkozat véleménye szerint alkalmatlan eszköz a gondok megoldására, de még enyhítésére is. A politikus álláspontja szerint az, hogy a feltételek menet közben változnak, gyanút kell, hogy ébresszen mindenkiben e programmal kapcsolatban. Hozzátette: a programba bekapcsolódó panellakásokban élőkkel szemben a Főtáv - amely az egész programot levezényli - a haszonélvezője ennek a folyamatnak, hiszen nem kell fejlesztenie, csupán konzerválja a jelenlegi rossz rendszert.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a Főtáv kezében van ennek a programnak az irányítása, hiszen ez a cég monopolhelyzetben van, így semmi nem készteti a jobb, hatékonyabb megoldás keresésére. Az ellenzéki politikus szerint nem véletlen, hogy rendkívül kevesen jelentkeztek az ökoprogramra, mert "hallatlan nagy átverésről van szó".

Főtáv fűtés Fidesz ökoprogram
Kapcsolódó cikkek