Közélet

Orbán: "Támogatjuk Grúzia NATO-tagságát"

Egy nemzet szabadsága és függetlensége a legfontosabb a politikában, és ez független attól, hogy a Föld melyik részén fekszik - mondta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor az inforadio.hu-nak azt mondta: Grúzia még Oroszország mellett is sérthetetlen jogokkal rendelkezik saját jövőjének meghatározását illetően

A Fidesz elnöke úgy nyilatkozott: pártja támogatja Grúzia tagságát, és hogy az ehhez szükséges lépések az észak-atlanti szövetség decemberi csúcstalálkozóján megtörténjenek.

- Grúzia és Ukrajna politikai értelemben közel van Magyarországhoz, még ha előbbivel földrajzilag nem is vagyunk szomszédos államok - tette hozzá. Az InfoRádió kérdésére válaszolva a grúz védelmi miniszter közölte: olyan információi vannak, hogy az ütköző zóna területéről, a kisebb grúz falvakból már elkezdődött az orosz csapatkivonás, ám sok településen még ott vannak az orosz katonák, így európai barátaikkal továbbra is nyomást kell gyakorolni arra, hogy Oroszország betartsa a hatpontos Sarkozy-tervet.

"Én egy transzatlanti együttműködést támogató magyar nemzeti és polgári oldalt szeretnék látni. Az ilyen irányzatokat erősítem, a Fidesz politikája az európai és transzatlanti integráció" - emelte ki a Fidesz elnöke.

TRANSZATLANTI Ukrajna Orbán Viktor Oroszország gRÚZIA NATO
Kapcsolódó cikkek