Közélet

További részletek a monorierdői vonatbalesettel kapcsolatban

Legalább hárman vesztették életüket hétfő délelőtt Pilis-Monorierdőnél, ahol két vasúti szerelvény ütközött össze - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint egy férfi és két nő halt meg a helyszínen a baleset következtében, de elképzelhetőnek tartja, hogy a roncsokból további holttesteket is kiemelhetnek a tűzoltók - idézi a Híradó a távirati irodát.

Hozzátette: mentőhelikopterrel négy életveszélyes sérültet, mentőautókkal pedig négy súlyos és 19 könnyű sérültet szállítottak kórházba. Elmondta azt is, hogy a környéket mentősök fésülik át, illetve a településen is keresik az esetleges sérülteket, így a könnyebb sérültek száma minden bizonnyal emelkedni fog.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a történtek miatt a rendőrség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt eljárást indított.

Az elsődleges adatok szerint az InterCity egészen lelassított, majdnem megállt a vasúti átjáró előtt, ahol azután hátulról belerohant a másik vonat hétfőn délelőtt, Monorierdőnél. Az IC vezetője egy biztosító berendezés hibája miatt állt meg és ezzel a szabályoknak megfelelően járt el.

balest vonat IC Monorierdő
Kapcsolódó cikkek