Közélet

"Gyurcsány tudomást sem vesz a létező konfliktusokról"

A miniszterelnök a találkozók és csúcsok összehívásával belekényszeríti a politikai szereplőket a kormányfő hatalom elfogadásába - mondta az InfoRádiónak a Vision Consulting politikai elemzője a Gyurcsány Ferenc által összehívott, Szlovákiáról szóló ötpárti egyeztetésről.

Sokan vitatkoznak a nemzeti csúcs hatékonyságáról, Sólyom László köztársasági elnök sem ment el, aminek egy következménye biztos, hogy lett: az államfő vesztett népszerűségéből, a politikai erők együttműködésére ugyanis megvan a társadalmi igény.

Minden bizonnyal ezt ismerte fel a miniszterelnök, amikor sorra kezdeményezte az ellenzékkel való együttműködést. Az egyeztetésekkel azonban van egy másik célja is a kormányfőnek: a kezdeményezésekkel kényszeríti bele a többi politikai szereplőt a kormányfői szerepének elfogadásba - mondta az InfoRádióban a Vision Consulting politikai elemzője. Szomszéd Orsolya szerint Gyurcsány Ferenc ilyenkor tudomást sem vesz a létező konfliktusokról, az ellenzéket pedig nehéz helyzetbe hozza, hiszen vagy arra kényszerül, hogy a társadalmi elvárásnak ellentétesen cselekedjen, vagy átadja a politika tematizálását a kormányfőnek.

Gyurcsány Szomszéd Orsolya nemzeti csúcs
Kapcsolódó cikkek