Abszurdnak tartja az RTL Klub riporterének rabosítását az Új rend és szabadság programjának kormánybiztosa.
Kondorosi Ferenc az InfoRádiónak elmondta: újabb jogi csontváz dőlt ki a szekrényből, és kiderült, hogy nincs szinkronban a társadalom erkölcsi felfogása, valamint a konkrét ügy alapjául szolgáló jogi szabályozás.

Polgár Gézát, az RTL Klub Fókusz című műsorának munkatársát a mozgássérülteknek kiállított uniós parkolóigazolványok hamisításáról készített riportjával összefüggésben rabosították kedden. 

A riporter a Gyorskocsi utcában a rendőrségi nyilvántartásba vétel után azt mondta: ujj- és tenyérlenyomatot, illetve DNS-mintát vettek tőle. A riportert a rendőrség bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsította meg néhány napja. Ez ellen panasszal élt, kérte a nyomozás vele szembeni megszüntetését, amelyet az ügyészség bírál el. Kondorosi Ferenc szerint az, amit az újságíró tett, nem veszélyes a társadalomra, ellenkezőleg: erkölcsileg helyeselhető. A büntetőeljárást meg kell szüntetni, vagy felmentő ítéletet kell hozni, mert nem bűncselekmény, amit tett a riporter - hangsúlyozta a kormánybiztos.