Közélet

"Szépen duzzad" Gál György SZDSZ-es politikus bűnlajstroma

Újabb három csalással, három vesztegetési üggyel és felbujtóként három magánokirat-hamisítással gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség Gál Györgyöt, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét

Az új gyanúsításokkal a jogellenesen eladott 9 erzsébetvárosi lakóház mellé újabb öt lakóház került, az önkormányzatnak okozott kár most már majdnem egymilliárd forint - derül ki a Hírszerző tudósításából.

A szabad demokrata politikust eddig különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították. Az újabb gyanúsításokat kedden, a politikus újabb kihallgatásán közölték vele. Az új gyanúsítások: 3 rendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, szintén három, hivatalos személy által - részben kötelességszegéssel - üzletszerűen elkövetett vesztegetés.

Ezen felül szintén három rendbeli, felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítás vétség. A vállalkozó offshore cégek közbeiktatásával jóval magasabb áron értékesítette tovább a házakat, majd a házakat jóval több pénzért továbbadták. Eddig 9 épületről tudott a hatóság, ezek száma is nőtt.

Gál György bűn ingatlan erzsébetváros
Kapcsolódó cikkek