Közélet

Szili "emlékszik, amikor Tollerrel osztott melegételt"

Pécsett a Támasz Alapítvány Sándor utcai népkonyháján hajléktalanoknak osztott ebédet kedden Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Tasnádi Péter (MSZP) polgármester és Bókay Endre (MSZP) országgyűlési képviselő társaságában.

Szili Katalin elmondta, emlékszik még arra, amikor Toller Lászlóval, Pécs korábbi polgármesterével közösen a Centrum parkolójában álló sátorban először osztottak szét több száz adag meleg ételt a rászorulóknak, akkor is nagyon sokan voltak – tudósít a hirado.hu az MTI nyomán.

Kitért arra is, most még hosszabb a sor, ami arra figyelmeztet: jövőre még többet kell tenni azért, hogy a számuk ne szaporodjon tovább.

A Támasz Alapítvány népkonyháján kedden hatvan kiló hús és negyven kiló káposzta felhasználásával készült háromszázötven adag töltött káposztát, valamint kétszázötven, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak szét a hajléktalanok között.

Az alapítvány a baranyai megyeszékhelyen 800-900 hajléktalan folyamatos ellátásáról gondoskodik, többek között férfi és női átmeneti szállást, népkonyhát, nappali melegedőt üzemeltet.

Bókay Szili tasnádi Toller Támasz Alapítvány
Kapcsolódó cikkek