Közélet

Előzetesben maradhatnak az erzsébetvárosi politikusok

Tavaszig előzetes letartóztatásban maradhatnak az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében gyanúsított politikusok. Kardos Pétert, a VII. kerület pénzügyi bizottságának SZDSZ-es vezetőjét tavaly december közepén vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.

Ez utóbbi határideje a héten lejár, a Központi Nyomozó Főügyészség ezért tegnap kezdeményezte a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, hogy újabb három hónappal hosszabbítsák meg az előzetes letartóztatás időtartamát - erősítette meg a Népszabadságnak Fazekas Géza főügyészségi szóvivő.

A panamaügyben Kardoson kívül előzetesben van az önkormányzati bérházakról állítólag hamis, áron aluli szakvéleményt értékbecslő, valamint az ingatlaneladásokat a VII. kerületi képviselő-testület elé terjesztő gazdasági bizottság korábbi elnöke, az ugyancsak SZDSZ-es Gál György. Az ő előzetes letartóztatását már karácsony előtt meghosszabbították.

Az aggályosnak tartott, 2002 óta zajló erzsébetvárosi házeladások ügyében civil szervezetek 2006-ban tettek feljelentést. A gyanú szerint Erzsébetvárost úgy egymilliárd forint kár érte több mint egy tucat önkormányzati tulajdonú bérház hasznosítása miatt 2003-ban és 2004-ben.

panama Gál György Központi Nyomozó Főügyészség
Kapcsolódó cikkek