Közélet

Gyurcsány: politikai szélhámosokkal állunk szemben

Politikai szélhámosokról beszélt Gyurcsány Ferenc Miskolcon egy csütörtöki fórumon, hangsúlyozva: ezek Magyarországot becsapják, gyáva és számító módon. A kormányfő nevet, neveket ugyanakkor nem említett.

Amennyiben a 2006-ban kezdődött reformoknak nem megy dühödten neki az ellenzék, és nem szervezi meg a reformokkal való szembenállást, abban az esetben előrébb lennénk, tartanánk - mondta Gyurcsány Ferenc mintegy félezer ember előtt, akik többször is megtapsolták szavait.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ma nagyon hiányoznak azok a reformok, amelyeket nem tudtunk teljes egészében megcsinálni azért, mert valakik végig azt akarták elhitetni Magyarországgal, hogy itt nem kellenek változások.

Azt hallom, hogy miközben a kormány arra próbálja rávenni az országot, hogy muszáj változni, eközben a magyarok azt is hallják, hogy van valaki, aki szerint dehogy kell változtatni, legfeljebb kormányt váltani, a gondok megoldódnak maguktól - mondta a kormányfő.

Politikai szélhámosokkal állunk szemben, olyanokkal akik azt akarják elhitetni, hogy ma nem kell erőfeszítést tenni, mert létezik egy könnyebb út - mondta. Magyarországot becsapják, tudatos, előre megfontolt szándékkal, ez szélhámosság - mondta, hozzátéve: ez egy gyáva politika, mert nem meri megmondani, mi az amit csinálni akar. Az nem politika, hanem csupán jelszó, szélhámosság, hogy munkahelyet akarok teremteni - hangoztatta.

Lehet a kormányénál jobb program is, de akkor ezzel elő kell állni, de nem gyáván és némán - közölte. Az, hogy valaki azt mondja, munkahelyet akarok teremteni, az nem program, hanem jelszó, szélhámosság - mondta, hozzátéve: lehet a kormányénál jobb programmal előállni, de akkor tessék!

A mi riválisaink gyáván és szemfényvesztő módon folyamatosan megpróbálják becsapni az országot, és elvenni erejét, eltökéltségét az igazi változtatástól – fogalmazott a kormányfő. Nincs könnyebb út – tette hozzá a miniszterelnök. A kormánynak abban igaza van, hogy határozottan és keményen kell kivezetnie az országot a válságból, nem kell hezitálni - mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány ellenzék kormány reformok Ferenc válság
Kapcsolódó cikkek