Közélet

Lévai nem érti az MSZP-t - "Már három regényem is megjelent"

Nem érti Lévai Katalin szocialista EP-képviselő, hogy az MSZP miért csak a tizenegyedik helyre rangsorolta az európai parlamenti jelöltlistán. Mint mondja, nincs benne harag vagy sértődöttség.

A Népszabadságnak arra a kérdésére, hányadik helyre tette volna magát az MSZP európai parlamenti listáján, Lévai Katalin úgy válaszolt: "valamelyik befutó helyre". Az EP-képviselő szerint "a közvéleménykutatók megerősítették, hogy ő az egyetlen ismert képviselő a delegációból, a többiek nem érték el az ismertségi küszöböt. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egyébként a választmány előtt név szerint ki is emelte őt.

Mint mondta, nem szeretné ugyanakkor, ha ezt túlértékelnénk. "Politikusként sokat szerepeltem, szociológusként sokat publikáltam, és már három regényem is megjelent. Az ismertséget nem szeretném túlhangsúlyozni, de azt gondolom: ezt is figyelembe kellett volna venni a lista összeállításakor." Ráadásul – tette hozzá – szakértője va mostani kampányban kulcsszerepet játszó szociális ügyeknek. Lévai Katalin leszögezte: nem szerencsés, ha az MSZP lemond egy olyan emberéről, aki eddig is húzta a párt szekerét, és hangsúlyosan jelenítette meg a baloldali értékeket.

lista MSZP szociológus Lévai Katalin baloldal Európai Parlament EP közvéleménykutató kampány
Kapcsolódó cikkek