Közélet

László Csaba: Ha Sas József tényleg adót csalt, ne ússza meg!

A Bajnai-csomag intézkedéseinek többségével egyetértek, ami nekem hiányzik belőle, azok a bürokrácia és a korrupció elleni hatékony lépések, továbbá az önkormányzatok kérdése – mondta László Csaba, egykori pénzügyminiszer a Figyelőben.

A KPMG Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak kifejtette: régi támogatója az ingatlanadónak, ám a számtalan megválaszolatlan nyitott kérdés és a várható politikai ellenállás miatt nem hiszi, hogy 2010-től sikerül bevezetni.

Szerinte a nyilvánvaló kiskapuk bezárásával meg lehet drágítani az adóelkerülést, de az igazán nagy halak némi többletköltség árán továbbra is el tudnak tűnni a hatóságok elől. László Csaba a lapnak az adócsalással vádolt Sas József perével kapcsolatban feltett kérdésére elmondta: egyetlen nagy nevet sem szeretne elmeszelve látni, ha az illető ártatlan, de ne is ússza meg senki az adócsalást csak azért mert közismert személy.

"A mai ellenőrzési lehetőségek, igazságszolgáltatási, alkotmánybírósági gyakorlat mellet még az átlagemberek is gyakran megússzák az adócsalást, miért az ismertek lennének kivételek" - tette hozzá.

Sas József reformcsomag LÁszló Csaba pénzügyminiszter adócsalás
Kapcsolódó cikkek