reformcsomag

Veszélyzónában Új-Zéland – átfogó kormányzati terv a környezeti károk csökkentésére

Egyre nagyobb problémát jelentenek az éghajlatváltozás okozta környezeti katasztrófák Új-Zélandon. A kormány a város és a lakosság bevonásával küzdene a természeti csapások megelőzése és minél hatékonyabb kezelése érdekében.
2022.04.27 Olvasási idő:

Oszkó: A megvalósítási kockázatok változatlanul fennállnak

Hazánk jelenlegi pénzpiaci megítéléséből, az elmúlt időszakban csökkenő kockázati felárakból jól látható, hogy a kormányzati gazdaságpolitika jelszószerű célkitűzéseiről egyre többen gondolják úgy, hogy végre a helyes irányba mutatnak.
2011.05.26 Olvasási idő:

Morgan Stanley: "rázós start" után kezdi megérteni feladatát a kormány

A magyar kormány szerkezeti reformcsomagja az összes megfelelő területre kiterjed, és az idei évre nem mutatkoznak komolyabb kockázatok, de a végrehajtás hosszabb távon növekedési kihívásokkal járhat, emellett változatlanul felfelé ható inflációs kockázatok is terhelik a kilátásokat - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
2011.05.19 Olvasási idő:

IMF: A kormány hajtsa végre a reformcsomagot!

Az idei évre tervezett 2 százalékos többlet elérhetőnek tűnik, de a 2012. évi deficitcél teljesítéséhez teljes maradéktalanul végre kell hajtani a költségvetési reformcsomagot - mondta Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi misszióvezetője a Dow Jones üzleti hírügynökségnek Washingtonban.
2011.04.19 Olvasási idő:

Görögország már megáll a saját lábán

Az Európai Központi Bank (EKB) szerint Görögország továbbra is végrehajtja államháztartási reformprogramját, és képes lesz elboldogulni adóssága átalakítása nélkül.
2011.04.15 Olvasási idő:

Korkedvezményes nyugdíj: A kormány nem kommentál

Többek között a rendvédelmi szerveknél, a vegyiparban és bányászatban dolgozók öt éves korkedvezményes nyugdíjának eltörléséről már jövő héten javaslatot nyújt be a kormány – mondta a Világgazdaság Online kérdésére Bárdos Judit Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára.
2011.03.08 Olvasási idő:

Oszkó: a problémát már felismerte a kormány

A Széll Kálmán-tervvel a problémafelismerésig jutott el a kormányzat, tudniillik, hogy komoly hangsúlyt kell fektetni az adósságkezelésre, nem elég csupán a gazdasági növekedésre figyelni - nyilatkozta Oszkó Péter a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában szerda este.
2011.03.03 Olvasási idő:

Matolcsy:"Ha bank lennék, én sem akarnék különadót fizetni"

A magyar kormánynak a 2010-ben rekordmagasra rúgó államadósság miatt döntenie kellett, vagy a lakosságot szorongatja meg, vagy azoktól a vállalatoktól vesz el, amelyeknek van pénze - mondta a Der Standard osztrák napilapnak adott interjújában Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint a piac már nem hisz a hitelminősítőknek, s a forint és a magyar részvények is biztonságban vannak.
2011.03.03 Olvasási idő:

"A piac kielégítetlen" - Fordulat a Fidesz gazdaságpolitikájában?

A célokkal mindenki egyetért, a csalódást a célokhoz vezető út hiánya okozhatja a befektetőkben - így reagált a tegnap kormányzati reformcsomagra Petschning Mária Zita közgazdász a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.
2011.03.02 Olvasási idő:

Orbán-csomag: olcsóbb lehet a BKV-jegy

A kormány a kedden ismertetett Széll Kálmán Tervben több, a közlekedés területét érintő vállalást tett: kidolgozzák a MÁV adósságrendezésének és átalakításának tervét, 2012. január 1-vel megalakul a Nemzeti Közlekedési Táraság és megkezdődik a közösségi közlekedés szervezeti konszolidációja, majd új díj-, kedvezményrendszer lép életbe és ezzel együtt csökkenhet a teljes árú menetjegyek ára.
2011.03.01 Olvasási idő: