Közélet

Csecsemőt is molesztált a bébiszitter - Részletek

Az Újpesten elfogott pedofil bébiszitterre újabb családok tettek terhelő bejelentéseket, mely szerint molesztálta gyermeküket, köztük egy kilenc hónapos csecsemőt is.

Újabb terhelő bejelentések érkeztek a rendőrségre azzal a férfival kapcsolatban, aki a gyanú szerint bébiszitterként kisgyermekeket molesztált.

Baranyi József újpesti rendőrfőkapitány a TV2-ben újabb négy esetet említett, melynek legfiatalabb sértettje kilenc hónapos, a legidősebb pedig 7 éves lehet. A 31 éves férfi ellen egy anya tett még márciusban feljelentést, miután kétéves gyermeke elmondása szerint a fajtalankodtak vele. A kisgyermek viselkedésén változásokat vett észre édesanyja ezért pszichológushoz vitte. A szakembernek a Blikk szerint azt kisfiú mondta, hogy a „bácsi megharapdálta a pöcörőmet”, majd neki is így kellett tennie. K. Lászlónak két leánya is van, akikkel szintén fajtalankodhatott, sőt megesett állítólag az is, hogy bevonta őket a rábízott gyerekekkel való szexuális játékokba.


„Óvom-védem a babákat, gondoskodom róluk, tsoda klasszá varázsolom az ősök nélkül töltött perceket, órákat, napokat, heteket” – hirdette magát a férfi egy internetes közösségi portálon. K. László leírta, hogy guruló pöttyös labda után szalad, csig-bigát rajzol, vagy „a nap végén vaskos könyvekből andalító meséket olvasok, vagy éppen karjaimba zárva álomba ringatom a kis angyalkákat”. Egy fórumbejegyzésen azt írta, hogy ingyen is vigyázna a gyerekekre, de ezt azért nem teszi, mert pedofilnak néznék. Három hónapos kortól kétéves korig vállalt gyermekmegőrzést Budapesten és Pest megyében, valószínűleg azért, hogy a gyerekek ne tudjanak beszámolni a történtekről. A férfit egy újpesti óvodánál buktatták le a rendőrök. K. László legalább 20 családnál vállalhatott munkát. Az előzetesben lévő férfi tagadja a terhére rótt, akár 10 éves szabadságvesztéssel is sújtható bűncselekményeket.


„Egy két év alatti molesztált gyermek konkrétan, képekben nem fog visszaemlékezni a történtekre, szervezete azonban igen, és ez súlyos személyiségi problémákat okozhat” – nyilatkozta lapunknak Ranschburg Jenő. A gyermekpszichológus szerint az ilyen szörnyűségeken átesett gyermekek később nem is tudják visszavezetni, hogy mitől lehetnek a viselkedészavaraik. A szexuálisan zaklatott kislányoknál gyakran korábban jön meg a menzesz, 16-17 éves korukra gyakran teherbe esnek, és esetleg szülnek is. A molesztált gyerekeknek jóval később is kapcsolatteremtési problémáik, szociális fóbiáik, életvezetési zavaraik lehetnek, és ésszel fel nem fogható módon idegenkednek a testi kontaktustól. A zaklatás egész az egész életre is kihathat, de nem végzetes, és gyógyíthatatlan dolog.


„Az ilyen pedofil esetek azonban nagyon ritkák, én még nem találkoztam 3 évesnél fiatalabb molesztált gyerekkel” – mondta Ranschburg, akinek komoly fenntartásai vannak azok ellen a szülők ellen, akik újsághirdetésre egy ismeretlenre bízták gyermeküket. A szakember szerint a gyermekeken a zaklatás akkor figyelhető meg, ha megváltozik viselkedésük, vagy a táplálkozásuk, de ennek számtalan más oka is lehet.
A pedofil eseteket két évesnél kisebb gyermekeknél igen nehéz észrevenni, mivel a gyerekek ekkor még nem beszélnek.

Az idősebb gyerekek azonban már elmondhatják az eseteket, és rajzaikból is sok minden kiderülhet. Négy éves molesztált gyerekek összezárt lábbal ábrázolták magukat, vagy nem rajzolták le alsótestüket, 5-6 évesek pedig korukhoz képest meglepően pontosan ábrázoltak nemi szerveket.
A zaklatásnak áldozatul esett 2 év alatti gyermekeknek a szülőknek maximális szeretet és gondoskodást kell biztosítani. Három évnél idősebb gyerekek esetében lehet már, és kell is pszichológushoz fordulni.
„A pedofilok egyik típusa az, aki a kicsiket fizikailag is bántalmazza, elrabolják, megerőszakolják, és megölik áldozatukat” – mondta Ranschburg. A másik típus nem pusztítja el áldozatát. A pedofilok rendszerint viselkedési zavarokkal, súlyos szexuális gátlásokkal, önértékelési zavarokkal küzdenek. Gyakran hosszú börtönbüntetés után próbálják aberrált módon kielégíteni felgyülemlett szexuális igényeiket.
„A pedofilok általában jól leplezik magukat, ügyes kommunikátorok, kettős személyiséggel rendelkeznek, jól tudják elfogadtatni magukat a szülőkkel, és a gyerekekkel is” – mondta lapunknak Münnich Iván.

Az agressziókutató szerint az ilyen emberek a mindennapi életbe nagyon jól tudnak beilleszkedni. Motivációjuk rendkívül változatos lehet, ami egy egész életen át tarthat. „A pedofilokat nem lehet meggyógyítani, sokszor ők maguk sem értik mit, miért cselekszenek” – mondta Münnich.

A szakértő szerint az ilyen emberek keresik egymást társaságát, ezért hoznak létre hálózatokat.

bébiszitter csecsemő újpet pedofil
Kapcsolódó cikkek