Közélet

Egymást ütötték az emberek az akciós sajtért

Egy élelmiszerlánc dorogi, nagyatádi, kaposvári, kisbéri és két tatabányai üzletében az eladók a felbőszült, akciós sajtot követelő tömegtől megijedve rendőröket hívtak vasárnap.

Léber Gabriella, a Komárom megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a kemma.hu kérdésére elmondta, este héttől volt érvényben az olcsó sajtot hirdető akció, de akkora tömeg gyűlt össze az üzletekben, hogy nem jutott volna mindenkinek a tejtermékből.

Az emberek előbb egymást kezdték el hergelni, szidni; "anyáztak" és káromkodtak, végül már az eladókat fenyegették. A kiérkező rendőrök mindenhol lecsillapították a kedélyeket, senkit nem kellett előállítani, szerencsére egy pofon sem csattant el.

A Kemma.hu információi szerint mintegy másfélszer, kétszer annyi ember szeretett volna olcsón sajthoz jutni, mint ahány kilóval az élelmiszerlánc készült az alcióra.

Kaposváron intézkedniük kellett a rendőröknek

Az áruházlánc kaposvári áruházában hasonló akcióval várták a vásárlókat. Az elképesztő tömegben nem mindenki viselkedett kulturáltan - szóltak az első jelentések. 

A sonline.hu információi szerint később szabályos tömeghisztéria tört ki az üzletben. Egy idős hölgy elesett, úgy kellett kihúzni a tömegből. Az eldurvult vásárlásnak 29 rendőr vetett véget. A boltot bezárták és befejezték a sajt árusítását, személyi sérülés nem történt, de a többen nyolc óra után, az üzlethelyiségen kívül várták, hogy ismét bejuthassanak.

Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a kaposvári rendőröknek intézkedniük is kellett. Egy 73 éves férfit és egy 25 éves nőt állítottak elő a rendőri intézkedéssel szemben tanúsított ellenállásuk miatt.

akció multi komárom megye sajt Kaposvár
Kapcsolódó cikkek