Közélet

Kósa: nincs semmiféle jachtom

Semmiféle jachtom nincs, nem is volt soha - közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az MTI-vel kedd este annak kapcsán, hogy a szocialisták - mint mondta - az ingatlanadó népszerűsítésére indított országos telefonos kampányban azt állítják, hogy jacht van a tulajdonában.

"A szocialisták nem mondanak igazat; nem először, és vélhetően nem utoljára, rá akarják szedni az embereket" - mondta a politikus. Kósa Lajos az MTI-nek nyilatkozva megjegyezte: vagyonbevallása nyilvános, abból világosan kiderül, hogy negyedrészben tulajdonosa egy "hat és fél méter hosszú, közönséges folyami motorcsónaknak" - számol be a szoljon.hu az MTI alapján. "A többi tulajdonostárs a sógorom, az apósom és a nővérem. Igazi családi motorcsónak!" - mondta, majd hozzáfűzte: "A jachthoz annyi köze van, mint az 1200-as Zsigulinak a Ferrarihoz. Ami tény az tény: ez is vízen úszik".

Kósa Lajos kijelentette: a szocialisták nyilvánvalóan "azért tisztelték meg kitüntető figyelmükkel", mert a Fidesz elnöksége nevében neki jutott az a feladat, hogy bejelentse: a Fidesz, ha kormányra kerül, azonnal eltörli az ingatlanadót. "Ezt továbbra is fenntartom, vizionáljanak bár a szocialisták tulajdonomban lévő helikoptert, szuper sportautót, vagy éppen jachtot" - zárta az MTI-nek adott nyilatkozatát Kósa Lajos.

jacht Kósa Lajos MSZP ingatlanadó Fidesz
Kapcsolódó cikkek