BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jobbik szavazók 27 százaléka MSZP-s, 25 százaléka fideszes volt

A magyarok kétharmada a rendőrség megerősítésével küzdene a közbiztonság javításáért, s csak 17 százalékuk támogatja az MSZP által felvetett, de részleteiben kidolgozatlan „települési őrségeket”, kilenc százalék pedig a nemrég betiltott Magyar Gárda pártján van – áll a Nézőpont Intézet júliusi kutatásában.

Érdekes, hogy a Jobbik-előretörésre adott válasznak szánt szocialista őrségötlet a Fidesz-szimpatizánsok körében népszerűbb (20 százalék), mint a szocialista táborban (15 százalék). Szintén figyelmet érdemel, hogy a nyíltan jobbikosok is tanácstalanok: 42 százalékuk több rendőrt kíván, 43 százalékuk pedig a Magyar Gárdát óhajtja.

A Vona–Morvai-pártot most támogatók 27 százaléka volt korábban szocialista szavazó, 25 százalékuk pedig anno a Fideszt támogatta. Noha ezt ma már nem lehet közvélemény-kutatással felbecsülni, valószínűsíthető, hogy a kisgazdapárt sok egykori szavazója váltott most át a Jobbikra. Jelentős, de pontosan fel nem becsülhető részük inaktívvá vált, mások pedig a Fidesz támogatói lettek - derül ki a közvéleménykutatásból.

A polgári párt száz szavazójából hét 2006-ban még a szocialistákat választotta. Bajnai Gordont a többség (52 százalék) nem tartja alkalmasnak a válságkezelésre. Igaz, ez a szám júniushoz képest javult, a hivatalban töltött századik nap körüli eredménykampánynak volt tehát némi hatása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.