Közélet

Egy dolog, amiben egyetért az SZDSZ és a Jobbik

Egy jobbikos kezdte, SZDSZ-esek folytatták a tilatkozást a terézvárosi önkormányzat rendelete ellen, amely megölné az éjszakai életet a kerületben – írja az origo.hu.

Június 11-én a VI. kerületi képviselők egyetlen nem szavazat és egy tartózkodás mellett fogadták el Kékesi Tibor szocialista képviselő rendeletét az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének korlátozásáról. Egyedül a nemmel szavazó jobbikos Gyenge Zsolt volt az, aki hosszabban hozzászólt az előterjesztéshez - írja az origo.

Kékesi Gyenge ellenérveire azt válaszolta, hogy a rendeletmódosítás nem érinti a most is érvényben lévő alkoholforgalmozással kapcsolatos rendelet szabályozását, az önkormányzatnak pedig megvan a lehetősége arra, hogy szabályozza a lakók jogaival kapcsolatos területet.

Az egyedüli tartózkodó az SZDSZ-es Rabin László volt, aki a lapnak úgy fogalmazott: tartózkodása nemet jelent. Mint mondta, ezzel azt akarta jelezni, tudja, hogy létezik probléma, de azt is tudja, hogy nem a rendeletben írottak jelentik rá a megoldást: "Nem egy délutáni műfaj a Broadway" - mondta. "Én is ott lakom, volt rá eset, hogy éjjel 2-kor technodiszkót nyomtak ki az Andrássy útra, de megvannak az erre vonatkozó szabályozások, azokra kell érvényt szerezni. Fontos a lakosság éjjeli nyugalma, de a lakosság értelmes, öntudatos, lokálpatrióta része megérti, miért ügyefogyott ez a rendelet" - tette hozzá.

éjszakai élet SZDSZ 5.kerület éjszaka Jobbik
Kapcsolódó cikkek