Közélet

Illegális őssejtbeültetések egy hazai magánklinikán

Illegális őssejtbeültetéseket hajtottak végre egy vidéki magánklinikán, több információforrás megerősítette, hogy az engedély nélkül végzett beavatkozások a kaposvári Seffer-klinikához köthetők - számol be a sonline.hu.

A lap információi szerint az egy amerikai, egy ukrán és két magyar orvos éppen egy műtéthez készülődött, amikor a rendőrök tetten érték őket. A klinikán műtétenként ötmillió forintért kértek a beavatkozásokért.

A sonline.hu úgy tudja, a beavatkozáshoz szükséges alapanyagot emberi abortumokból nyerték. A rendőrség emberi test tiltott, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett felhasználásával gyanúsítja a négy orvost.

Seffer Tibor, a Seffer-Renner Magánklinika Kft. ügyvezető igazgatója viszont határozottan cáfolta, hogy a kaposvári intézetnek köze volna az illegális őssejtbeültetések miatt egy vidéki klinikáról előállított orvosok ügyéhez.


 
Azt állította, náluk sosem folyt illegális őssejtgyógyászat, a klinika amúgy is háromhetes hagyományos nyári szünetet tart július közepe óta.

Nem Kaposváron, hanem egy budapesti egészségügyi intézmény területén fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai azt a négy  embert, akiket emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítanak a  rendőrök - közölte az NNI helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel.

 

őssejtbeültetés magánklinika illegális
Kapcsolódó cikkek