Közélet

Massa túl az életmentő műtéten, állapota stabil

A brazil állapota stabil, állapota kielégítő. Az éjjel semmilyen negatív változás nem történt állapotában, a pilótát jelenleg altatják - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap reggel Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Kielégítő állapotban van Felipe Massa a szombati műtét után. A Ferrari pilótájának állapota stabil, éjjel nem romlott - írja az origo. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: Massát jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, műtét utáni rehabilitációját. Vasárnap újabb vizsgálatokat is végeznek rajta. Ezek célja, hogy kiderüljön, lépnek-e föl a koponyát ért ütés után komplikációk.

Bocskai István elmondta, hogy szombaton életmentő műtétet hajtott végre a Honvéd Kórház sebész-csapata, a fősebész, Zsíros Lajos ezredes vezetésével.

Műteni kellett, mert súlyosan sérült a koponyája. Vasárnap biztosan nem indulhat, a Magyar GP időmérőjén alkatrész csapódott a fejének, agyrázkódást is kapott - írja az f1.blog.hu.

Felszakadt a homloka, károsodott a koponyacsontja - közölte szombat este a Ferrari -, amikor a kvalifikáció kétharmadánál egy rugó találta el. Helikopterrel vitték kórházba, a fotókból kiderült, homlokán vérző seb keletkezett, a tárgy sisakját tönkrezúzta.

Massa a tegnapi időmérő edzésen csapódott a gumifalnak. A pilóta 260 kilométeres sebesség körül mehetett az ütközés előtt, úgy 190-nel csapódott be. Estére bebizonyosodott, mintegy 800 grammos rugó Rubens Barrichello Brawn-Mercedesének egyik lengéscsillapítójáról szakadt le.

Előzmények és videó itt található

Massa életmentő műtét bocskai istván Honvéd kórház Forma 1 Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek