Közélet

"Ne szekfűvel, hanem naranccsal tegyék" - Lendvai a választást akaróknak

Lendvai Ildikó szocialista pártelnök az MSZP szombati, zárt ajtók mögött zajló kongresszusán arról beszélt, hogy a párt országos választási bizottságának (ovb) tagjai a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről - értesült az MTI.

Lendvai Ildikó a kongresszuson hangsúlyozta: 1,7 millió nyomós okuk van a válságkezelés támogatására, ugyanis ennyi devizahiteles nyertese van a politikájuknak. Aki az előre hozott választások mellett akar aláírást gyűjteni, az szekfű nélkül gyűjtse. Inkább naranccsal - fogalmazott az MTI értesülései szerint a pártelnök.

Lendvai bejelentette: a párt haladéktalanul létrehozza az MSZP ideiglenes, teljhatalmú kormányát, az országos választási bizottságot (ovb) - számol be a hirado.hu az MTI alapján. A testület tagja lesz Ficsor Ádám titokminiszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Botka László szegedi polgármester, és Burány Sándor budapesti elnök is.

Az MTI információi szerint Lendvai Ildikó azt kérte: az ovb tagjai a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek