Közélet

Tátrai a kaszinóbotrányról: egymilliárddal kevesebbre becsülték

Olyan helyzetbe kerültünk, mint az orvos, akit műtét közben vonnak felelősségre, mert a beteg még nem egészséges – értékelte a Népszabadságban menesztésének körülményeit Tátrai Miklós, a Magyar Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Tátrai a lapnak elmondta: a jogszabályok és a munkaszerződése alapján Oszkó Péter pénzügyminiszternek nem lett joga őt felmenteni. A távozó vezérigazgató hozzátette, a felmondást már csak saját és kollégái szakmai hitelének megőrzése érdekében is megtámadja.

A sukorói kaszinóberuházás körül kialakult kétes ügyletekben való szerepét Tátrai határozottan cáfolta. Mint mondta: egyik esetben sem ő volt a döntéshozó, ráadásul a pénzügyminiszter valamennyiről az első pillanattól kezdve tudomással bírt.

„A befektetőjelölt a Reorg állami cégtől származó értékbecslést tett le az asztalunkra, amit nem fogadhattunk el, mert túlértékelték az általa felkínált területet, és alul az állam tulajdonában lévőt. Ezután szakértőt kértünk fel, aki az állam javára egymilliárd forinttal kedvezőbb becslést készített” – ecsetelte a történet részleteit Tátrai, majd hozzátette, a végső tranzakció értékével semmilyen probléma nem volt, végül az államot semmilyen kár nem érte.

Sukoró Oszkó kaszinó Tátrai
Kapcsolódó cikkek