Oszkó

Oszkó: akiben van kalandvágy, az elhagyja az országot

2013.10.15 Olvasási idő: 0 perc

900 millió forintos pályázat, kétszáz, háromszáz falu sorvadhat el

Az elnéptelenedő falvakba kíván újra életet költöztetni az a jövőre induló modellprogram, amelynek megalapozásához 900 millió forintos, pályázat útján elnyerhető uniós forrás áll rendelkezésre.
2013.09.15 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: inkompetens a kormány gazdaságpolitikája

A 2000-es évekhez képest nem változott az új kurzus gazdaságpolitikája: azt a napi politikai igények szerint alakítják, csak más a döntések ideológiai megalapozottsága - mondta Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter a Progresszív Gazdaságpolitika Alapítvány keddi budapesti konferenciáján.
2013.03.05 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: kétkulcsos szja kell, és el kell törölni a röghöz kötést

Az elmúlt 20 év növekedési modellje 2010-re elvesztette a tartalékait. Két dolgot viszont biztosított: a társadalomban fennmaradt a szolidaritás, emellett biztosította a gazdaságpolitika az egyéni érvényesülés lehetőségét - mondta a Haza és Haladás konferenciáján Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója, volt pénzügyminiszter.
2013.02.18 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: Kósa elismerte, hogy korlátozná a választójogot

Oszkó Péter szerint Kósa Lajos gyakorlatilag elismerte, hogy a választási regisztrációval az általános választójogot szeretnék korlátozni.
2012.10.04 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: borzalmas eszközöket választott a kormány - videó

Oszkó Péter egyetért a kormány azon céljával, hogy az adósságcsökkentés ne vezessen elszegényedéshez, ehhez viszont szerinte borzalmas eszközöket választottak.
2012.07.20 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: nehéz lenne nem időhúzásnak nevezni, amit a kormány csinál

Nehéz és hosszú tárgyalásokra számít a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) Oszkó Péter, aki szerint a Magyarországgal kötendő megállapodás "láthatóan nem elővigyázatossági, hanem készenléti jellegű" hitelről szól majd.
2012.07.19 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: Ha eltüsszentem magam, azt is bejelentkezésnek hiszik

Bajnai Gordon nem rágódhat hosszan azon, hogy élére áll-e egy ellenzéki koalíciónak – mondta Oszkó Péter az m1 műsorában nyilatkozva
2012.07.10 Olvasási idő: 0 perc

Mellár: A kormány nem akar megállapodni az IMF-fel

Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke szerint Magyarországon növekedési tervre van szükség, valamint arra, hogy munkát adjanak az alacsony szakképzettségű és mobilitású embereknek.
2012.06.08 Olvasási idő: 0 perc

Orbán volt minisztere is kritizálta a kormányt

Bal- és jobboldali volt gazdasági és pénzügyminiszterek egyaránt keményen bírálták a kormányt a Világgazdaság konferenciáján. A lapunk szervezte kerekasztal-beszélgetésen Kupa Mihály, az Antall-kormány, Chikán Attila, az első Orbán-kabinet gazdasági minisztere és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, valamint Kákosy Csaba, a második Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere elemezte a gazdaságpolitikát.
2012.06.05 Olvasási idő: 0 perc