Közélet

Valós időben újranézné a Holdraszállást? – Klikk ide

Negyven évvel az Apollo 11 küldetés után a John F. Kennedy Presidential Library and Museum egy új weboldalt hozott létre, ahol az érdeklődők valós időben élhetik át újra Neil Armstrong és társai misszióját.

"A Holdraszállás valóban egyesítette a Földet, reméljük, hogy mindez az internet segítségével megismétlődik" – kommentálta az AP-nek a weboldal létrehozását a JFK Library vezetője. A WeChooseTheMoon.org weboldal ma 15:30-kor lép működésbe, 90 perccel az Apollo 11 felszállásának negyvenedik évfordulója előtt.

A látogatók végig követhetik a négy napos küldetés minden fontosabb mozzanatát a Cape Canaveralról történő felszállástól Armstrong Holdsétájáig, valós időben. A portál egyúttal fotókkal és dokumentumokkal mutatja be Kennedy kapcsolatát az űrprogrammal. A weblap neve is az elnök egyik, a témával kapcsolatos beszédére utal.

A JFK Library igazgatója szerint bár az elsődleges cél az űrutazás izgalmának megosztása, fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet a mai kihívásokra, így a globális felmelegedésre és a szegénységre is.

JFK Apollo Armstrong holdraszállás Kennedy
Kapcsolódó cikkek