Közélet

LMP: "Egy padtárs ébressze már fel Kókát"

Úgy fest, Kóka János továbbra is a kádárizmus szellemének foglya – írja a liberális politikus Tobin adót támadó cikkére reagálva Scheiring Gábor a hírszerző.hu-n.

Az LMP vezető közgazdásza szerint Kóka János a "piacgazdasággal szemben" megfogalmazott, a "bankárellenes hangulatot" meglovagló Tobin-adó javaslatától kívánja megóvni a világot, merthogy az "rontja a piacok működését".

Scheiring kifejti: kevés cikkben találkozni ennyi félreértéssel, mint a frakcióvezető Tobin támad című írásában, de ahogy saját maga is fogalmaz, ő a "kapitalizmus híve", s a hit általában nem a kritikai észhasználat katalizátora. A Lehet Más a Politika közgazdásza úgy véli: a Tobin-adó egy olyan kapitalizmus felé vezető első lépés lenne, ahol nagyobb a stabilitás, kisebb a polarizáció, és a likviditásbőség nem buborékokban, hanem valós gazdasági tevékenységekben, így munkahelyekben szívódik fel.

Egy padtárs ébressze már fel a frakcióvezető urat, és kérje meg, hogy a kapitalizmusba vetett hitét cserélje le egy kortárs politikai gazdaságtani kézikönyvre” – írja a közgazdász

LMP SZDSZ Kóka adó tobin
Kapcsolódó cikkek