Közélet

Tölgyessy: "A Fidesznek Demszky a megtestesült Gonosz!"

Az alkotmányjogász szerint az MSZP botor" módon menekül a felelősség elől, Demszky Gábor főpolgármester pedig hatalmas csődöt hagy maga után.

"Nem történik más, mint hogy az átmeneti konszolidáció után a botrányoktól ismét meggyengült MSZP botor módon menekülni kezd az SZDSZ mellől, és úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a 16 év kudarcaihoz" - mondta az MR1 - Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Tölgyessy Péter.

Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a fővárosi szocialisták épp úgy felelősek abban, hogy Demszky Gábor hatalmas csődöt hagy maga után: Budapest mára élhetetlenné vált, állandósult a közlekedési káosz, miközben dúl a plázaláz, egyes városrészek elpusztulnak, a nagyberuházások lassúak és drágák, az elmúlt harminc évben pedig majdnem négyszázezer ember költözött ki.

Az is biztos - tette hozzá Tölgyesy -, hogy a Fidesz nem fog együtt kormányozni a SZDSZ-szel a fővárosban, hiszen Demszky a jobboldal számára a „megtestesült gonosz”, márpedig ha a jobboldal nem enged, teljes lesz a káosz. Tölgyessy ezek alapján úgy látta, a szocialisták várhatóan kénytelenek lesznek az SZDSZ mellett szavazni, ha másért nem azért, mert valószínűleg rengeteg akta van ellenük.

Az biztos, hogy a fővárosi helyzet sem az SZDSZ, sem az MSZP támogatását nem javítja. Az SZDSZ esélyei már most is nagyon csekélyek az országgyűlési választásokon, és mintha az MSZP is azon dolgozna, hogy a 33-38 százaléknyi baloldali szavazóból még kevesebb legyen - értékelte Tölgyessy.

Fővárosi Közgyűlés koalíciós szakadás Demszky Gábor Tölgyessy Péter
Kapcsolódó cikkek