Tölgyessy Péter

Tölgyessy: Vége a magyar versenykapitalizmusnak, drámai a lemaradásunk

Magyarországon 2010-től egy meglehetősen új kurzus van – jelentette ki Tölgyessy Péter alkotmányjogász a Világgazdaság konferenciáján, aki „Az elakadt magyar felzárkózás és a külvilág” címet adta előadásának. Ami az elmúlt 25 évben történt, az nem egy ember, nem egy párt eredménye, hanem egy közös alkotása Magyarországnak, válasz a gazdasági felzárkózás sikertelenségére. Tölgyessy szerint az összes objektív szám Magyarország lemaradását mutatja.
2015.05.14 Olvasási idő: 0 perc

Mi vár a gazdaságunkra?

Az elmúlt években felértékelődött a gazdasági biztonság, amiben a globalizáció mellett szerepet játszott az is, hogy csődöt mondtak a katonai beavatkozások – mondta Inotai András, a Világgazdasági Kutató Intézet volt igazgatója lapunk Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó című konferenciáján. Tállai András államtitkár az elmúlt évek legnagyobb eredményének a bizalom visszaszerzését és az ország talpra állítását nevezte.
2015.05.14 Olvasási idő: 0 perc

Tölgyessy: az EU-elnökség fél éve alatt sem lesz béke itthon

Az uniós elnök Magyarország először kerül abba a helyzetbe, hogy Európa nevében szólhat, ám ez egészen más magatartást kíván, mint amit Orbán Viktor idehaza képvisel, a látványpolitizálás, az ellenvéleményen lévők lármás terelgetése könnyen visszaüthet – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.
2010.12.13 Olvasási idő: 0 perc

Ellentmondó létszámadatok

Leépítést hozott a banki különadó és a válság a hitelintézetek többségének
2010.12.13 Olvasási idő: 0 perc

Tölgyessy: belső háborúság újabb fordulóit hozhatja az új alkotmány

2010.12.06 Olvasási idő: 0 perc

Csúcsra járnak az európai eladások

A válság kitörése óta nem volt ilyen élénk a kereslet az Európai Unióban
2010.12.06 Olvasási idő: 0 perc

Tölgyessy: erőtlenek az ellenzéki pártok

A hazai közélet jelenlegi állapotát nemcsak a Fidesz ereje, hanem az ellenzéki pártok erőtlensége is magyarázza – mondta Tölgyessy Péter, politikai elemző az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.
2010.11.15 Olvasási idő: 0 perc

Tölgyessy: Orbán a hatalom eszközeként használja a jogrendszert

A hamarjában előkapott alkotmánymódosítás nem pusztán az Alkotmánybíróság egyetlen döntése ellen szól. Orbán Viktor miniszterelnök ténylegesen gazdaságpolitikájának lényegét félti az Alkotmánybíróságtól.
2010.11.02 Olvasási idő: 0 perc

Sínen a magyar fejlesztések

Menetrend szerint megvalósulhatnak a Magyarországon uniós közlekedésfejlesztési tervek keretében folyó beruházások – állapította meg az Európai Bizottság.
2010.10.29 Olvasási idő: 0 perc

Tölgyessy: a 90-es önkormányzati modell kevésbé fenntartható

Mostanra egyértelművé vált, hogy az 1990-es önkormányzati modell egyre kevésbé lesz fenntartható - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.
2010.10.11 Olvasási idő: 0 perc