Közélet

Volt kommandósok erősítik a Jobbik holdudvarát

Korábbi kommandósok, biztonságicég-tulajdonosok erősítik a Jobbik rendvédelmi háttércsapatát- A szakmai kabinetek munkáját Pősze Lajos irányítja, aki az MDF jóvoltából egykor az állami szerencsejátékcég vezérigazgatója volt – írja HVG.

A Jobbik háttércsapatáról nem könnyű információhoz jutni. Novák Előd pártszóvivő a kérdezősködő HVG-nek azt javasolta, forduljon információért oda, ahová eddig is, a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz. A szakmai kabinetek munkáját irányító Pősze Lajos úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nem keresett nyilvánosság megzavarná a szakértőiket.

Annyit azért elárult: 19 szakmai kabinetet működtetnek a minisztériumi rendszernél szélesebb spektrumban. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommandós egységének egykori parancsnoka Osvát László például alighanem a szakértők között van, az ő nevéhez kötődik többek közt a viszkis rabló elfogása is.

Osvátot régi jó ismerőse Kincs István, az Őrmester Zrt. tulajdonos-elnöke hívta a Jobbik csapatába. Kincs a HVG-nek elmondta: a pártvezetés rendszeresen konzultál a szakmai korporációkkal, jogászokkal, orvosokkal, kereskedőkkel, vállalkozókkal. Utóbbiból Kincs elmondása szerint mostanra 40-50 fős holdudvar is kialakult.

HVG-->

őrmester kft kommandó osvát pősze lajos novák előd kincs istván
Kapcsolódó cikkek