Közélet

Kókáék az MSZP listáján? Meglepte a szocilaistákat az SZDSZ javaslata

A liberális politika parlamenti szintű képviseletének megóvása - ezzel a magyarázattal került forgalomba egy javaslat az MSZP országos listájának összeállítása körüli vitákban

Meglepte az MSZP vezetésének többségét, amikor az elmúlt napokban az országos lista összeállításával kapcsolatban komoly javaslat érkezett az SZDSZ-ből kiszorult néhány korábbi vezető MSZP-be való importálásra -számol be az InfoRádió, az Indexre hivatkozva.

ek nincs sok esélye a parlamentbe való bejutásra, ezért a szocialistákkal jó kapcsolatot ápoló, de pillanatnyilag párt nélkül maradt liberálisokkal lehetne biztosítani, hogy az irányzat 2010 után se maradjon ki az országgyűlésből. Az Index információi szerint a Gyurcsány Ferencéknek tulajdonított javaslatban Kóka János, Magyar Bálint vagy Horn Gábor beemelése szerepel.

Az MSZP-ben azonban nem sok esélyt adnak a liberálismentő-tervnek. Az ellenzők szerint a volt SZDSZ-esek valódi politikai háttér nélküli átültetése az eredeti célkitűzés helyett csak tovább rombolná hitelességüket, és ez a pártnak is ártana.

A legerősebb ellenérv mégis az, hogy a 2010-es bejutásban még reménykedő szocialista vezérkar számára is szűkös a listákon megszerezhető helyek száma.

SZDSZ politika mszp lista Kóka János
Kapcsolódó cikkek