Közélet

LMP: Bokros az MDF-et is privatizálná

Bokros Lajos és az MDF-SZDSZ összefogás került a Lehet Más Politika céltáblájára

„Végy egy lejárt szavatosságú közgazdászt, adj hozzá két egymást korábban mélységesen utáló pártot, pár befolyásos szponzort és nevezd el Demokratikus Centrumnak! Ez a politika receptje az MDF szerint” - mondta Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) szóvivője a párt szerdai, performansszal egybekötött sajtótájékoztatóján.


Az LMP továbbra sem száll be a sárdobálásba, és nem foglalkozik az egyes pártok zavaros ügyeivel. Az MDF-SZDSZ affér azonban kiváló példája annak, hogy elmondjuk, milyennek nem kellene lennie a politikának - emelte ki a liberális formáció szerkesztőségünkbe is eljutatott sajtóközleményében.

Az LMP szerint az MDF és az SZDSZ politikusaiban csak az a közös, hogy az elmúlt években mindannyian elveszítették a politikai hitelüket. A pénzügyit azonban úgy tűnik nem, és továbbra is számíthatnak bizonyos üzleti körök támogatására.

Ezen kívül egyedül Bokros Lajosra számíthatnak, akiről talán sokan gondolják, hogy képes lenne rendbe tenni a gazdaságot, ám valójában a magyar gazdaság kifulladása jelentős részben éppen a Bokros-féle neoliberális gazdaságpolitikának köszönhető.

"Azt azonban készséggel elismerjük, hogy Bokros egy dologban mindenképpen következetes: nem csak az energiaszolgáltatásokat, az egészségügyet és a felsőoktatást privatizálná, hanem a kampány finanszírozása érdekében kiárusítja az MDF-et is" - közölte az LMP.

LMP SZDSZ mdf privatizácó Bokros Lajos
Kapcsolódó cikkek