Közélet

A néppárti vezetőknél kopogtat a Fidesz

Budapesten ülésezik az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetése csütörtökön és pénteken. Az eseményen részt vesz José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. Az ülés időzítése nem véletlenül esett a választások előtti időszakra – jelentette ki Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában. A megbeszélésen ugyanis tájékoztatni szeretnék a néppárti képviselőket, mire készül a Fidesz kormányra kerülése esetén.

A Fidesz 10 év alatt egymillió munkahelyet kíván teremteni. Ennek megoldását egy foglalkoztatás- és üzletbarát politikában látják, ahol a fókuszban a kis-  és középvállalkozások helyzetbe hozása szerepel, hiszen ők alkalmazzák a magyar munkavállalók 70 százalékát. Az ország érdekelt továbbá a kohéziós és a regionális politika erősítésében, melynek lényege az elmaradottabb régiók felzárkóztatása – sorolta a politikus.

A 2011-es uniós elnökséggel kapcsolatban kiemelt figyelmet kell fordítani majd többek között a vízkészletre és a Duna-stratégiára, valamint az emberi és kisebbségi jogokra, a kulturális és nyelvi sokszínűség fenntartásának fontosságára is - közölte.

"Meghatározott programunk van minden területre, legyen az egészségügy, a szociális biztonság kérdése, a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés, az oktatásügy vagy az energiapolitika" – közölte Schmitt Pál.

Hangsúlyozta: uniós szinten tudják, hogy Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt sokat fejlődött az ország. Schmitt Pál szerint azóta romlottak a gazdasági mutatók, mely előtt értetlenül állnak az uniós politikusok.


[enews_gallery id='112394']

Schmitt Pál Néppárt Európai Parlament Fidesz
Kapcsolódó cikkek