Közélet

Budapesten Károly herceg és Camilla: 4 napos program itt!

Budapestre érkezett délután négy napos látogatásra a brit trónörökös, Károly herceg és felesége, Camilla hercegnő.

A hercegi pár különgéppel érkezett a magyarországi látogatásra. A walesi herceget és Cornwall hercegnőjét katonai tiszteletadással fogadták a Budai Várban. Ezt követően vendéglátójukkal, Sólyom László köztársasági elnökkel tárgyaltak a Sándor-palotában.

A négynapos látogatás első napját díszvacsora zárja. Magyarországi útján a hercegi pár találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel is.



Több budapesti program mellett ellátogatnak a szentendrei skanzenbe is. A környezetvédelmen és az éghajlatváltozáson kívül a látogatás kiemelt témája az örökségvédelem, a tudásalapú gazdaság és az esélyegyenlőség is.
Károly herceg és Sólyom László részt vesz a Magyar Tudományos Akadémián rendezett tanácskozáson, amelyen az üzleti szféra képviselői, vállalati vezetők tárgyalnak a klímaváltozásról és a konkrét együttműködési lehetőségekről.

A walesi herceg több mint tíz éve nem járt Magyarországon, Camillának pedig ez az első magyarországi látogatása. A trónörökös és felesége Varsóból érkezett Budapestre, majd Prágába utazik tovább.


[enews_gallery id='227584']

Károly herceg Budapest Camilla
Kapcsolódó cikkek