Közélet

Százmilliókat perel vissza az FVM a Leader Közhasznú Egyesülettől

Bírósági úton követeli majd vissza a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) annak az 500 millió forintnak a nagy részét, amelyet soron kívül és pályáztatás nélkül utalt át a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületnek - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Az agrártárca szakvéleményére hivatkozva a lap azt írta, hogy valamivel több mint 300 millió forint teljesítését tartotta indokolatlannak, amit jelzett az egyesületnek is.

Dékány András, a minisztérium kabinetfőnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az egyesület vitatja az agrártárca által megfogalmazott fenntartásokat. Ezért az FVM március végén bírósághoz fordul - jelentette ki a lapnak a kabinetfőnök.

A minisztérium megbízott osztályának jelentésére hivatkozva az újság azt írta, hogy a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület nem kezelte elkülönített számlán azt az 500 millió forintot, amelyet a földművelésügyi tárcától 2008 decemberében kapott, ezért a minisztérium vizsgálata nem tudta az összeg felhasználását egyértelműen nyomon követni.

Dékány András tájékoztatása szerint a tárca főként az értékarányokat vitatja, így például nem tudta elfogadni a honlapkészítés jogcímén kiállított számlán feltüntetett összeg nagyságát, és hasonló gondok akadtak több tanulmánnyal is - olvasható a lapban.

perel LEADER FVM pályázat
Kapcsolódó cikkek