Közélet

Törvényt sértett az MSZP kampánya - Rendőrségi feljelentés

Megsértette a választójogi törvényt az a fizetett politikai hirdetés, amely a szavazók megtévesztésére alkalmas szöveggel buzdított a voksolásra.

Rendőrségi feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen a gyöngyösi Fidesz, mert szerintük választási csalás történt a városban az elmúlt héten – tudta meg a HEOL.hu. Tatár Lászlótól, a párt helyi vezetőjétől. Az ügyben kérték a helyi országgyűlési egyéni választási bizottság (OEVB) állásfoglalását is.

A grémium ma két kifogással kapcsolatban is határozatot hozott, mindkét beadványt Balázs József, a Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltje jegyezte. A politikus állítása szerint az MSZP gyöngyösi szervezete a választási eljárás alapelvét sértő telefonos kampányt folytatott, amivel megsértették a választójogi törvényt.

Ezzel kapcsolatban az OEVB megállapította, hogy ismeretlen személy a városi MSZP és dr. Magda Sándor érdekében folytatott kampánnyal valóban megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. Mihalik József, a helyi OEVB elnökhelyettese elmondta: állásfoglalásukban az ismeretlen személyt a további jogsértéstől eltiltották.

A cikk még nem ért véget, lapozzon ide

MSZP kampány MSZP törvénysértés OEVB
Kapcsolódó cikkek