Közélet

Mi van Orbán szavai mögött? - Zavarodott MSZP

Bizalmat kell adni Orbánéknak, és ha nem teljesítenek, akkor számon kérni rajtuk. De előre nagyon nehéz a számonkérés - vélte Török Gábor politológus a Magyar Televízió műsorában.

Olyankor kell valami nagyot mondani, amikor a közvélemény azt elvárja, hogy legyen valami újdonság. A Fidesz nem túl sikeres nyelvi fogalmazásai: "forradalom" vagy a "társadalmi szerződés" például ilyen nagyot mondás - véli Török Gábor politológus.

Orbán szavai alapján a kétharmados többség már az új rendszerről kötött megállapodásként értelmezhető.

A korábbi kormányprogramokban sem szerepeltek konkrétumok a programokban, hiszen ez lehetetlen a politológus szerint.

A Fidesz még "be sem lakta" a minisztériumokat, a hivatalokat, egyelőre lehetetlen számon kérni az ígéretek betartását. Ki kell várni, hogy a gyakorlatban majd ez hogyan valósul meg, és akkor lehet majd számon kérni a Fidesz politikusaitól, hogy mást tettek, mint amit ígértek.

Török szerint zavarodottságot lehetett látni az MSZP-nél, hiszen négyféleképpen viselkedtek a tagok a kettős állampolgárságról szóló szavazás alatt: volt aki megszavazta, volt, aki távol maradt, volt, aki nem szavazott, és hárman ellen szavaztak (Gyurcsány például nemmel voksolt). Akkor meg hol beszélhetünk egységességről, ha egy frakción belül sokféleképpen szavaznak?.

 

kormányprogram Fidesz Orbán-beszéd
Kapcsolódó cikkek