Közélet

Pintér Sándor jócskán bezavart a jobboldalon

Pintér Sándor leendő belügyminiszter Gergényi Péterrel kapcsolatos megjegyzése szemlátomást kisebb zavart okozott a jobboldalon.

Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os tömegoszlatásokkor. Ehhez képest a Fidesz számonkérési programjának része a 2006. október 23-i véres rendőrakciók kivizsgálása is – írja a Magyar Nemzet.

Másként ítéli meg Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ténykedését a Fidesz, illetve Pintér Sándor kijelölt belügyminiszter. Pintér hétfőn a Hír Televíziónak azt nyilatkozta: nem gondolja, hogy a „Vasprefektus” törvénytelenségeket követett volna el a 2006-os véres tömegoszlatások idején. De hozzátette: Gergényi esetleges felelősségének megállapítása az ügyészség dolga lesz.

A jobboldal meglehetősen ellentmondásosan interpretálta Pintér megszólalását. A Magyar Nemzet Gergényi célkeresztben címmel jelentett meg egy rövid, tárgyilagos cikket. A Heti válasz viszont Pintér Sándor hibázott címmel kritizálja a leendő belügyminiszter megszólalását. Hasonló értelemben nyilvánult meg Varga Mihály, a Miniszterelnökség leendő államtitkára szerencsétlen kijelentésnek tartja Pintér véleményét.

Pintér elnéző nyilatkozatát sokkal súlyosabb esetnek tekinti a Jobbik a Népszabadság szerint. A párt felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-kormány leendő belügyminisztere, Pintér Sándor máris a 2006. őszi rendőrterror fő felelőseinek mentegetésén dolgozik.

Varga Pintér belügyminiszter 2006 Gergényi
Kapcsolódó cikkek