Közélet

33. helyen állunk a Newsweek százas listáján

A felső harmadban áll Magyarország a Newsweek magazin százas ország-toplistáján. A készítők gazdasági, társadalmi, politikai szempontok alapján állították össze a rangsort, szerintük oktatásban vagyunk a legjobbak - számol be az MR1-Kossuth Rádió.

Nálunk se rossz, de a legjobb Finnországban, Svédországban és persze Svájcban élni – ezt a Newsweek felmérése is megerősíti. Az amerikai hetilap a száz legélhetőbb ország listáját állította össze az alapján, hogy ma melyik országban a legjobb felnőnie egy gyereknek. Magyarország a 33. helyen áll. A régióból a szlovénok, csehek, lengyelek és a szlovákok is beelőztek - írja az mr1-kossuth.hu.

A felmérés szerint Magyarország – a vizsgált öt szempont közül – az oktatás területén teljesít a legjobban. Nem ennyire jó a helyzet az egészség és a gazdasági versenyképesség területén. Ez utóbbinál Marokkó és Görögország után százból a 49. helyezést értük el.

A várható élettartamot mutatja az egészségügyi lista. Hosszú életre számíthatnak a japánok, átlagosan 76 évig élnek a szigetországban. Magyarországon pedig ennél pont tíz évvel rövidebb a várható élettartam.

lista Newsweek
Kapcsolódó cikkek