Közélet

Nem teljes az Országos Választási Bizottság - Jobbik nélkül?

Nem teljes az Országos Választási Bizottság, ugyanis a Jobbik még nem delegált tagot a testületbe - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában az Országos Választási Bizottság elnöke.

Bordás Vilmos hozzátette: az OVB hatásköre ezúttal szerényebb, de megmaradt az állásfoglalás kiadásához való joga, dönthet a kifogások elbírálásáról, illetve a megyei választási bizottságok határozatai ellen való fellépésről. A voksok összeszámolása után pedig közzéteszi az eredményeket.

Az OVB elnöke szerint az új önkormányzati választási rendszerben nincs olyan elem, amelyre különösen oda kellene figyelnie a testület tagjainak, mivel az érdemben nem változott: csak a választókerületek és a listán elérhető mandátumok számát csökkentették.

Alapvetően nem kell változtatni az OVB és az OVI együttműködésén - hangsúlyozta Bordás Vilmos, bár elismerte: az országgyűlési választások első fordulójában a két szervezet között nem volt megfelelő a kommunikáció, ezért a választási bizottság csak késve jutott bizonyos információkhoz, így csak két rossz megoldás közül választhatott.

Bordás Vilmos arról is beszélt: nem okoz fennakadást az Országos Választási Bizottság munkájában az, hogy a Jobbik még nem delegált tagot a testületbe, amely így most kilenc főből áll.

Bordás Vilmos ovb Jobbik
Kapcsolódó cikkek