Közélet

Újabb ügyeket vehet elő az elszámoltatási biztos

Várhatóan újabb ügyekről számol be a közeljövőben az elszámoltatási kormánybiztos - hangzott el a "Látleletek 2010 őszén" című konferencián.

Várhatóan a MÁV 2006-os mozdonybeszerzésének szerződéseit, a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjával kapcsolatos kontraktusokat és az Omninvest-ügyet is vizsgálják majd az illetékes szervek és az elszámoltatási kormánybiztos - tudósít az InfoRádió.

Papcsák Ferenc a Látleletek 2010 kora őszén című budapesti konferencián kiemelte: szeretnék elérni, hogy ne indulhassanak közbeszerzései eljárásokon olyan cégek, amelyek nem tárják fel valós tulajdonosi hátterüket.

Az elszámoltatási kormánybiztos az úgynevezett köztávoltartásról azt mondta: céljuk, hogy akit a közpénzek felhasználásával kapcsolatban jogerősen elítélnek, az ne férhessen a közforrások közelébe, továbbá nem pályázhatna, nem lehetne köztisztviselő, közalkalmazott, és nem lehetne tagja népképviseleti szervnek sem.

Papcsák Ferenc kiemelte, hogy négy ügycsoportot vizsgál: privatizációs tranzakciókat, tanácsadói, megbízási, bérleti szerződéseket, az európai uniós források felhasználását, valamint a ppp-konstrukcióban megvalósuló beruházásokat.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos Omninvest ügyek MÁV
Kapcsolódó cikkek