Közélet

Széles Gábor: Úgy jár az MSZP Brüsszelbe, mint régen Moszkvába

Széles Gábor saját lapjának, a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról beszélt, a miniszterelnök a legsikeresebb stratégiával védte meg a nemzeti érdekeket az Európai Unióban.

"Az MSZP médiagurui is tévednek, amikor azt sugallják, a szocialistáknak az a legnagyobb gondjuk, hogy nem találtak egy karakán vezetőt a párt élére. Azonban ezek az újságírók sem tudnak hitelesen megszólalni. Az MSZP a magyar érdekeket semmibe vevő kommunikációjával arra ösztökéli Orbán Viktort, hogy a saját útját járja, még határozottabban álljon ki az ország mellett. A kormányfő ennél sikeresebb stratégiát nem választhatott volna.

Az európai parlamenti beszéde is egyértelművé tette: hitelesen képviselte az ország védelmét a baloldali politikai támadások ellen. Az MSZP eközben változatlanul szítja a közhangulatot, nem érzik, hogy miről is van szó. Továbbra is azt sugallják médiabirodalmukon keresztül, hogy amennyiben a Nyugat nem segít Orbánnal szemben, akkor Magyarországnak kára származik a kormány tevékenységéből. Ezzel önkéntelenül is azt üzenik, hogy nyugati érdekeket képviselnek" – mondta el Széles Gábor a Magyar Hírlapnak.

A rendszerváltás előtt Moszkvába mentek, most Brüsszelbe járnak tanácsokért, maguktól semmi nem jut az eszükbe. Rafináltan azt üzenik, hogy attól tartanak, a Nyugat cserbenhagy bennünket. Eközben erről szó sincs, az ország kitűnő gazdasági és diplomáciai kapcsolatokat ápol a Nyugattal – véli a nagyvállalkozó.

médiabirodalom diplomácia MSZP Széles Gábor EU Európai Parlament
Kapcsolódó cikkek