Közélet

Újítanak az MBA-képzésen - Magyar lány ötlete a díjazottak között

A GMAT vizsga kidolgozója, az amerikai Graduate Management Admission Council (GMAC) pályázatot hirdetett a vezetőképzés kreatív megújítására alkalmas ötletek összegyűjtésére. O. Szabó Orsolya egyike annak a kilenc országból származó 21 pályázónak, akiket a GMAC elismerésben részesített.

„Ebben az ötletbörzében az volt a legjobb, hogy bárki részt vehetett rajta. Nagyon örültünk a felhívás által kiváltott óriási nemzetközi érdeklődésnek” – nyilatkozta Dave Wilson, a GMAC elnök-vezérigazgatója. „Jó esély van rá, hogy a benyújtott ötletek valóban megváltozatják a vezetőképzést az előttünk álló időszakban. A pályázók ötletei talán hozzájárulnak majd ahhoz, hogy unokáink teljesen másképp tanulják a vezetési ismereteket” – tette hozzá Wilson.

Az i2i Challenge pályázat 10 ezer dollárral járó harmadik díjával jutalmazott O. Szabó Orsolya azt javasolta, hogy a vezetőképző iskolák csoport-szimuláció útján válasszák ki a legjobb jelentkezőket. A GMAC Ideas to Innovation (i2i) Challenge pályázat egy másik díjazott ötlete például szabadon kombinálható „tudásegységek” bevezetésével tenné lehetővé a vezetőképzésben a hallgatók által testre szabható szakok kialakítását; egy harmadik előírná, hogy a hallgatók készítsenek komplett üzleti tervet a kurzuson elsajátított elméleti koncepciókból; egy negyedik pedig kötelező vállalkozói képzést nyújtana az MBA hallgatóknak. 
 

A 10 millió dollár éves költségvetésből gazdálkodó GMAC Management Education for Tomorrow (MET) Fund célja az üzleti oktatás színvonalának javítása világszerte. A GMAC a pénzalap forrásainak jelentős részét a most díjazott ötletek közül javaslatainak megvalósítására szánja.

A GMAC i2i Challenge pályázat győztesei között vezetőképzésben részt vevő hallgatók, egyetemi oktatók valamint egy nagyvállalat elnöke és gyakornoka alkotta csapat is szerepel. A 2010 júliusa és októbere között zajló pályázatra a világ 60 országából több mint hatszázötvenen nyújtottak be ötleteket. A pályázók fele egykori, jelenlegi és leendő MBA hallgató volt. A győztes pályázatokról és benyújtóikról bővebb információ a www.gmac.com/i2iwinners weboldalon található. 
 
 
Az i2i Challenge 2011. január 19-én induló és október 5-ig tartó következő szakaszában a GMAC ajánlatokat vár vezetőképző iskoláktól és más, nonprofit oktatási szervezetektől egy, vagy több díjazott ötlet megvalósítására. A GMAC a MET Fund forrásaival is támogatni kívánja a legjobb ajánlatokat. Az ajánlatok benyújtásának módjáról a www.gmac.com/i2iproposal weboldalon található bővebb tájékoztató.
 
A GMAC intézményről és a GMAT vizsgáról
A Graduate Management Admission Council (www.gmac.com) a legrangosabb vezetőképző iskolák nonprofit oktatási szervezete és a világszerte több mint 5000 egyetemi szintű képzést nyújtó üzleti és vezetőképző programban használt Graduate Management Admission Test (GMAT vizsga) kidolgozója. A Virginia állambeli Restonból irányított GMAC Londonban, Új-Delhiben és Hongkongban tart fenn regionális irodákat. A GMAT vizsga a világ egyetlen, kifejezetten egyetemi szintű képzést nyújtó üzleti és vezetőképző programok számára kifejlesztett szabványos felmérés, amelyet a világ mintegy 110 országában, több mint 530 vizsgaközpontban lehet elvégezni. A GMAT vizsgáról bővebb információ a www.mba.com weboldalon található.

O. Szabó Orsolya GMAC GMAT MBA
Kapcsolódó cikkek