Közélet

Hidegháború 2.0? - Moszkva fegyverkezik és fenyeget

Dmitrij Medvegyev orosz elnök a stratégiai rakétavédelmi és támadási rendszerek jelentős fejlesztésére tett ígéretet, kiemelve, hogy semmilyen egyezmény nem kötelezi lefegyverzési lépésekre.

Az orosz elnök bejelentette, hogy a haditengerészetet nagy hatékonyságú robbanófejekkel szerelik majd fel, tekintettel az Európában létesített amerikai rakétaelhárító rendszerekre. Hozzátette: ha Washington folytatja az elhárítórendszerek telepítését Európában, akkor Moszkva Kalinyingrádban beveti az Iszkander mobil ballisztikus támadórendszert.

Ha pedig ez sem lenne elég, akkor az orosz állam olyan, magas fejlettségű rakétákkal szerelkezik fel, amelyek a teljes, Európában található amerikai rakétaelhárító hálót megsemmisíthetik – jelenti a TASS. A rakétapajzs megerősítését már elrendelte az elnök.

Medvegyev egyébként azt is közölte, hogy jelenleg nem áll fenn érvényes megállapodás Moszkva és Washington között a rakétapajzsok tekintetében, ezért az orosz államnak jogában áll felfüggeszteni bármilyen, a fegyverkezés csökkentését célzó intézkedést.

rakéta Európa rakétapajzs Medvegyev Orosz
Kapcsolódó cikkek