Közélet

Virrasztással demonstráltak a hajléktalanokért a Blahán - videó

A "Szolidaritás éjszakája" elnevezéssel demonstrációt tartottak 10 budapesti helyszínen, többek között a Blaha Lujza téren a Börtön Helyett Lakhatást hálózat tagjai, akik a hajléktalanokat sújtó novemberi törvénymódosítás ellen tiltakoztak ma reggelig.

"A törvénymódosítás hatálybalépésének éjszakáját töltsük ''életvitelszerű közterületen tartózkodással'' az ország és a főváros minél több pontján. Az esemény legális szervezésű lesz" - közölte felhívásában a Börtön Helyett Lakhatást hálózat a Facebook-oldalán.

A Börtön helyett Lakhatást hálózat tagjai december 1-jén Budapesten 10 helyszínen, vidéken és külföldön további hat városban tartanak éjszakai virrasztást vagy egyéb demonstrációt - írták a Facebookon a szervezők. "A demonstrációk célja, hogy kifejezzük szolidaritásunkat a hajléktalan emberekkel, egyben tiltakozunk a hajléktalantörvény aznapi hatályba lépése ellen" - tette hozzá a felhívás.

Este 8-kor mind a 10 tervezett fővárosi helyszínen elindult a demonstráció, az egyes helyszíneken változó létszámmal. A résztvevők zenével teával vészelték át az éjszakát, a Blaha Lujza téren tartott demonstráción több résztvevő lefeküdt a földre.

virrasztás szolidaritás éjszakája börtön helyett lakhatást tüntetés
Kapcsolódó cikkek