Közélet

Hivatalos vizsgálat Dominique Strauss-Kahn szexbotránya ügyében

Franciaországban hivatalos vizsgálat alá helyezték Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, amiért prostitúciós botrányba keveredett.

A lépés hivatalos vádemeléshez vezethet - jelenti a BBC News angol tévé. Az IMF volt főnöke beismerte, hogy részt vett olyan partykon, ahol a hatóságok feltevése szerint egy banda szolgáltatta a prostituáltakat. Strauss-Kahn azonban tagadja, hogy tudott volna arról, a hölgyek prostituáltak voltak.

Strauss-Kahn tavaly májusban lemondott vezérigazgatói tisztségéről, miután azzal vádolta meg egy szállodai alkalmazott, hogy megkísérelte megerőszakolni őt egy New York-i hotelben. A 32 éves nő polgári pert indított Strauss-Kahn ellen, a per előreláthatólag szerdán kezdődik.

Az IMF volt vezére tagadja, hogy ez esetben is bármi szabálytalanságot követett volna el.  A 62 éves Strauss-Kahn akár 20 évi börtönbüntetésre számíthat, ha bírósági tárgyalás indul ellene és bűnösnek mondják. Jelenleg szabadlábon van 100.000 euró óvadék ellenében. Ügyészek szerint Strauss-Kahn nem érintkezhet vádlottakkal, felperesekkel, tanúkkal vagy a médiával az üggyel kapcsolatban.

Dominique Strauss-Kahn szexbotrány DSK
Kapcsolódó cikkek