Közélet

Tátrai nyílt levélben cáfolja Oszkó állításait

Tátrai Miklós meglepetéssel olvasta Oszkó Péter MTI-nek adott nyilatkozatát, melyet a munkaviszonya jogellenes megszüntetéséről szóló bírósági ítéletről adott – derül ki blogjából.

 Mint írja, Oszkó Péter előtt senki nem érezte szükségét annak, és senki nem vette a bátorságot ahhoz, hogy egy írásba nem foglalt, következésképp részleteiben nem ismert ítéletet kommentáljon. Sem a pernyertes, sem a pervesztes fél.

Tátrai Miklós leszögezi, hogy Oszkó Péter miniszterként, és az MNV tulajdonosi jogait gyakorló személyként, nem érezte szükségét annak, hogy az MNV-t, annak döntéseit és munkatársait megvédje a politikai támadásoktól. Sőt.

Hozzátette: a bíróság azt is kimondta, hogy Oszkó Péternek nem volt joga megszüntetni a munkaviszonyát – semmilyen módon sem. "Ha nem tetszett a munkám, rendes felmondással bármikor elküldhettél volna – igaz, a törvény szerint egy évi átlagkeresetemet ki kellett volna fizetni. Ezt te politikai okokból nem vállaltad fel. A rendkívüli felmondást választottad, hiszen azzal nem jár pénz, a per meg sokáig tart" – olvasható Tátrai blogjában. Egyben kijelenti, hogy Oszkó állításával ellentétben a felmentéséről szóló döntésből kár származott, hiszen ha rendes felmondással bocsátják el, csak egy évi átlagkeresetet kellett volna kifizetni a részére, a bírósági döntés alapján azonban három évnyi elmaradt kereset jár, a különbség több mint százmillió forint.

Tátrai kiemeli, hogy – bár erről Oszkó nem tesz említést – távozása fejében egy másik vezető állami állást ajánlottak fel neki, ezt azonban visszautasította. Tátrai szerint Oszkó nem kevesebbet sugall, mint hogy akit a jobboldal által kreált politikai jellegű ügyekben gyanúba kevernek, az bűnös, és még más ügyben sem lehet igaza.

 

Oszkó Tátrai
Kapcsolódó cikkek