Közélet

Bizottság: "Nem két perc" a kormány levelének elemzése IMF-ügyben

Megérkezett a magyar kormány válasza az Európai Bizottsághoz az IMF-hiteltárgyalások ügyében, mondta el egy mai háttérbeszélgetésen Budapesten Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

Az IMF-fel közösen fogunk dönteni arról, hogy "lesz-e és mikor" folytatása a tárgyalásoknak, tette hozzá Szűcs Tamás. A lehetséges időponttal kapcsolatban úgy fogalmazott: az anyag elemzése "nem két perc", de konkrét dátumot nem említett.

Megjegyezte: már látta a kormány által elküldött dokumentumot, de azt nem kívánta kommentálni, és nem kívánt további részleteket közölni a tárgyalásokkal kapcsolatban.

Általánosságban utalt arra, hogy az EU-ban már elkezdődött egy olyan folyamat, amely a gazdaságpolitikák szorosabb koordinációját és ellenőrzését tűzte ki célul. Ezt minden kormány- és államfő elfogadta, tőlük kapta Brüsszel a felhatalmazást erre, tette hozzá.

Létezik tehát egy közösen elfogadott gazdaságpolitikai filozófia, mondta. Olyan javaslatokat nem igazán lenne értelmes elfogadni, amelyek ezzel a filozófiával szembehelyezkednek, és ezzel ellentétes intézkedéseket tartalmaznak, fűzte hozzá az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

Szűcs Tamás Európai Bizottság IMF
Kapcsolódó cikkek