Közélet

Nézőpont az LMP-ről: Ha sapka van rajta, azért…

A Lehet Más a Politika (LMP) aktuális dilemmája, hogy bárkivel működik is együtt, az mindenképpen megosztja táborát - olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásában, amelyet csütörtökön közölt.

A közlemény szerint a "baloldali együttműködés" megosztja az ellenzéki párt támogatóit: csökkenti jelenlegi táborát, ugyanakkor a döntés elnapolása is a támogatottság romlásával járhat. Partnerválasztás esetén az LMP táborának harmada képviselet nélkül maradna - közölte az intézet.

A kutatás szerint a választásra jogosult felnőtt lakosság négy százaléka támogatja jelenleg a legkisebb parlamenti pártot. A Nézőpont Intézet szerint az LMP-vel szimpatizálók 62 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy az Együtt 2014-re szavazzon a jövőben, ugyanakkor az MSZP-t 63 százalékuk, a Demokratikus Koalíciót pedig 50 százalékuk elutasítja.

A Nézőpont Intézet a kutatást október 24. és 26., illetve 29. és 31. között készítette, 1000 ember telefonos megkérdezésével. Az országos reprezentatív közvélemény-kutatás adatainak hibahatára a mintanagyságtól függően +/- 3,2 százalék körüli.

LMP MSZP baloldal együttműködés dk nézőpont intézet
Kapcsolódó cikkek