Közélet

VDSZ-Vasas fúzió - Létrejöhet a legnagyobb ipari szakszervezet

Az elmúlt évtizedek legerősebb szakszervezeti fúziójának megalakítására készül a két legnagyobb ipari érdekvédelem, a vegyipari és a vasas szakszervezet.

A VDSZ (Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége) és a Vasas Szakszervezeti Szövetség nem új konföderációt hozn létre, hanem nemzetközi mintára egyesül, hogy összeálljon a legütőképesebb hazai érdekvédelem. A részletek kidolgozására munkacsoport alakul.

A nyilatkozó szervezetek vezetői szerint a megújulás sürgető társadalmi igény, hiszen a jelenlegi konföderációk némelyike kifulladt, a vezetőik munkájával kapcsolatban egyre nagyobb az elégedetlenség mert, jó ideje nem teljesítik azokat az elvárásokat, amelyeket a tagok joggal támasztanak velük szemben.

Balogh Béla a Vasas és Székely Tamás a VDSZ elnöke szerint nem lehet tovább halogatni a szakszervezeti erők egyesítését, mert a gyengéket a hatalom bedarálja, s ez a hazai szakszervezeti mozgalom totális ellehetetlenítéséhez vezet.

A szövetségre készülő szervezetek munkacsoport felállításával hamarosan megkezdik a majdani szervezeti struktúra kialakítását, abban ugyanis egyetértettek, hogy új szervezeti formára lesz szükség. A VDSZ elnöksége egyhangúlag egyetértett a döntéssel.

fúzió szakszervezet VDSZ Vasas
Kapcsolódó cikkek