Közélet

A Szigeten és az Ozorán is drogoznak

Kábítószer az Ozorán

Az elmúlt egy napban újabb huszonnégy embert állítottak elő kábítószer birtoklása miatt a sárbogárdi rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. Sárbogárd közelében kedden kezdődött az O.Z.O.R.A. fesztivál, a rendőrkapitányság területén augusztus elseje óta fokozott ellenőrzés van.

A rendőrségi közlemény szerint csütörtökön 8 óráig - a fokozott ellenőrzés kezdete óta – a kábítószerrel kapcsolatban elkövetett bűncselekmények miatt megindított büntetőeljárások száma 92-re nőtt. Ebből egy ügyben ismeretlen tettes ellen folyik a büntetőeljárás, 91 esetben pedig megtörtént a gyanúsított kihallgatása.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közölte továbbá, hogy a biztonsági szolgálat jelzése alapján négy fiatal táskatolvajt fogtak el a Fejér megyei Dádpusztán zajló O.Z.O.R.A fesztiválon. A fiataloknak nem volt a belépőjegy megvásárlását igazoló karkötőjük, ezért a biztonsági cég a rendőrség segítségét kérte.

A járőrök a négy fiatalnál nagyobb mennyiségű készpénzt és egy olyan övtáskát találtak, amelyben egy külföldi fesztiválozó iratai voltak. Elfogásuk előtt alufóliás csomagokat dobtak el, amelyekben kábítószergyanús anyagokat találtak.

A 19 éves székesfehérvári, a 20 és 22 éves százhalombattai férfinál, valamint a 17 éves százhalombattai lánynál elvégezték a drogtesztet, amely a három fiatalember esetében pozitív lett. A fiúkat így nemcsak lopás, hanem kábítószer-birtoklás miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A fiatalkorú lány ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

És a Szigeten is

További hét személynél találtak szerdán éjszaka és csütörtökön hajnalban kábítószer gyanús anyagot a rendőrök a 21. Sziget Fesztiválon - közölte szerdán a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
Három férfi a beléptetéskor elvégzett ellenőrzéskor bukott le, ugyanis a biztonsági őrök kábítószergyanús növényi származékot találtak a ruházatuk átkutatásakor, illetve a csomagjukban.

Ugyanakkor a fesztivál területén négy gyanúsan viselkedő férfit is ellenőriztek a rendőrök. Náluk, több mint száz kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó alufólia pakettet és cukorkás dobozokba rejtett tablettákat találtak.

A III. kerületi kapitányság munkatársai valamennyiüket elfogták, és előállították. A magyar, illetve külföldi férfiakkal szemben kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek - tájékoztatott a rendőrség.

Előző este két külföldi férfivel szemben intézkedtek a rendőrök. Egyiküket kábítószer birtoklásának vétségével, a másik férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítják a rendőrök. Két napja kilenc külföldivel szemben intézkedtek a rendőrök, akiknél kábítószergyanús anyagot találtak, amikor igazoltatták őket.

Sziget Ozora kábítószer drog
Kapcsolódó cikkek